Ministar Udovičić posetio sportiste u Vrbasu i Bačkom Dobrom Polju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić juče je u okviru obilaska lokalnih samouprava obišao Vrbas i Bački Petrovac i tom prilikom je sa predstavnicima opština razgovarao o daljem unapređenju uslova za razvoj sistema sporta i razvoja perspektive omladine tog kraja.

Ministar Udovičić je na početku dana posetio Rukometni klub “Vrbas“ i Ženski odbojaški klub “Sutjeska“ iz Bačkog Dobrog Polja, prilikom čega se družio na sportskom terenu sa mladim sportistima i razgovarao o njihovim sportskim ciljevima i izazovima. Dodeljen je i vredan komplet sportske opreme Osnovnoj školi “Vuk Karadžić“, na radost prisutnih učenika i profesora. Tokom posete opštini Vrbas, Udovičić je izrazio zadovoljstvo stanjem u kojem se nalazi Centar za fizičku kulturu i najavio mogućnost zajedničkih projekata kada se govori o njegovoj rekonstrukciji.

„Ova sala jeste dobra, ali joj treba i podrška. Važno je da se vidi domaćinski pristup i briga o centru, o uslovima, i sve pohvale lokalnoj samoupravi za sredstva koja izdvaja za sport i vrlo jasnu pomoć klubovima, posebno kada se govori o neplaćanju termina u sportskim centrima. To je ogromna podrška na koju se često ne osvrće pažnja, a to je veoma velika podrška. Ceo sportski centar je sjajan, sa kuglanom, bazenima, i malo gradova može da se pohvali ovakvim sadržajima. Razgovarali smo o mogućoj podršci u rekonstrukciji krova hale i želja nam je pomognemo što većem broju centara“, rekao je Udovičić.