Sedam osoba povređeno u eksploziji plinske boce u Vrbasu, zbrinuti u OBV

Na benzinskoj stanici u Vrbasu juče je šest osoba povređeno nakon eksplozije plinske boce. „Tokom sipanja plina došlo je do eksplozije plinske boce za domaćinstvo koja se nalazila u prtljažniku vozila „ford fokus“. Pet osoba koje su zadobile opekotine prevezene su u Opštu bolnicu u Vrbasu, dok je šestogodišnje dete, takođe sa opekotinama, zbrinuto u Dečijoj klinici u Novom Sadu. Uviđaj je u toku“, navodi se u saopštenju Policijske uprave u Novom Sadu.

U Opštu bolnicu Vrbas – Odeljenje za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja dovezena su 3 lica iz saobraćajne nezgode, od kojih je jedno lice (žena), sa teškim telesnim povredama u pratnji ekipe Odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja prevezena u Urgentni centar KC Vojvodine, a dve muške osobe sa lakim telesnim povredama su upućeni na dalje kućno lečenje.

„Jedno dete uzrasta od 5 godina sa teškim telesnim povredama (opekotine po rukama, nogama i licu) u pratnji ekipe Odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja OB Vrbas prevezeno je u Zavod za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Dvoje dece uzrasta od 4 i 10 godina su nakon saniranja lakih povreda upućeni na dalje kućno lečenje. Četvoro odraslih osoba iz pomenute nezgode je zadržano na opservaciji  u Službi za ortopediju, traumatologiju, plastičnu i rekonstriktivnu hirurgiju“, saopštili su u Opštoj bolnici Vrbas.