Počela sanacija Evangeličke crkve u centru grada

Nakon više dacenija oštećenja, Evangelička crkva u centru Vrbasa konačno će biti jednim delom rekonstruisana. Radove na crkvi koje izvodi somborska firma „Sombor elektro“, počeli su juče, a rok za završetak je šest meseci.  Za to vreme biće uraćena cela krovna konstrukcija, kapa tornja i gornji deo fasade. To predstavlja prvu fazu radova, a za ovaj deo radova novac je obezbedila Evangelička crkva iz Subotice.

Prema nezvaničnim informacijama, novac je obezbeđen samo za prvu fazu radova koja bi trebalo da bude završena u martu naredne godine. Za kompletnu rekonstrukciju ove crkve trebalo bi obezbediti oko 60 miliona dinara, ali nažalost za sada će se obaviti samo prva faza rekonstrukcije. Inače, godinama  unazad ispred crkve stajala je tabla sa upozorenjem da nije bezbedano prolaziti pored crkve, jer je oštećena i postoji opasnost za pešake. Sa zidova ruinirane crkve  na trotoar je otpadala fasada kao i crepovi sa krova.  

Iako, u gradu nema mnogo građana evangelističko – augzburške veroispovesti,  Evangelička crkva  je značajan verski objekat koji zajedno sa Reformatorskom crkvom koja se nalazi pored nje, čini centar Vrbasa prepoznatljivim i na neki način označava simbol grada.