Deca uspešno organizovala turnir u malom fudbalu

Vuk Nedić (V razred) i Danilo Roganović (VII razred), učenici OŠ „Svetozar Miletić“, došli su nedavno na ideju da organizuju turnir u malom fudbalu,  i u kratkom roku, veoma uspešno,  ideju sproveli u delo. Na terenu „Joakim Kime Vislavski“  danas je održan prvi turnir u malom fudbalu 4+1, u kojima su deca i učesnici i organizatori. Za svega nekoliko dana deca su polepila po gradu plakate za poziv na turnir, u kojem je učešće bilo besplatno, i vrlo brzo prijavilo se 8 ekipa godišta 2005, 2006, 2007, 2008.

„Videli smo kako to stariji rade, pa smo rešili da i mi pokušamo. Cilj nam je bio, pre svega, da se družimo“, kažu glavni organizatori Vuk i Danilo. Tako je i bilo. Družilo se 40 igrača, a bilo je i publike.  Podršku za organizaciju turnira deca su dobila od OŠ „Svetozar Miletić“.

„Svaku vrstu inicijative učenika naše škole podržavamo kao odgovorna vaspitno-obrazovna ustanova. Lično sam se založio da našim đacima Danilu Roganoviću i Vuku Nediću pomognem u svrhu razvija sporta i razvijanja svesti o timskom duhu, druženju i zdravim stilovima odrastanja. Ponosan sam na svu našu decu koja su učestvovala, a zahvalan na pomoći u organizaciji, pribavljanju materijala, diploma i nagrada Kancelariji za mlade opštine Vrbas, Optici i ordinaciji „Lekooptik“, Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“, sudiji na turniru Nikoli Rijavcu, Slaviši Božoviću i svima koji su svojim prisustvom uveličali druženje zarad osmeha sve dece“, rekao je direktor  škole Slaviša Luburić.

Na kraju turnira najbolji su nagrađeni loptama i diplomama. Za najboljeg golmana proglašen je Luka Ninković, a za najboljeg igrača turnira Matija Mitrović.