Opština i ove godine opredelila novčana sredstva za prvorođeno dete

Mileni Kovač, prvoje bebi iz opštine rođenoj u 2020-oj godini, Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, zajedno sa saradnicima, uručio je danas u OBV vaučer na 80.000 dinara.

„Svaka podrška iz lokalnog, pokrajinskog i republičkog budžeta je važna i dobrodošla svakoj porodici, a na nama je da osmišljavamo i nove mere pronatalitetne politike. Tako smo u budžetu za 2020. godinu po prvi put izdvojili 1,5 miliona dinara za veštačku oplodnju i nadam se da ćemo i na ovaj način uspeti da proširimo neke porodice. Važno je i opremanje medicinskih službi koje se bave trudnicama i novorođenom decom, tako da smo za Dom zdravlja ‘Veljko Vlahović’ uspeli da nabavimo jedan moderan ultrazvučni aparat i jedno vozilo za patronažnu službu“, rekao je Glušac.

Dr Radašin Milović, lekar Odeljenja ginekologije Opšte bolnice Vrbas, istakao je da je u 2019. godini u Porodilištu OBV izvršeno 500 porođaja, nešto manje nego prethodnih godina, ali iz razloga što je na početku godine Porodilište bilo zatvoreno zbog renoviranja i pripremanja nove operacione sale.

Milenini roditelji su Zorica i Ratko Кovač iz Vrbasa. Otac male Milene zahvalio je opštini Vrbas na podršci. „Prvi dani sa Milenom protiču na najlepši način i sve je podređeno njoj. Hvala opštini Vrbas što je mislila na nas i pomogla nam da lakše krenemo u podizanje našeg deteta“, rekao je Ratko Кovač.