U Vrbasu predstavljena knjiga „Bratstvo Aleksića, istina i istorija“

U Narodnoj biblioteci „Danilo Kiš“  održana je promocija knjige „Bratstvo Aleksića, istina i istorija” akademika Miloša Aleksića. O knjizi  su, pored autora, govorili književnici Tomislav Rakočević i Milomir Grbović.

Profesor doktor Miloš Aleksić, rođen je 1933. godine. Diplomirao je i doktorirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je bio i predavač. Objavio je veliki broj publikacija i naučnih radova iz oblasti sociologije, politikologije i političke ekonomije. Član je Ruske akademije socijalnih nauka. Bio je poslanik u skupštinama SR Srbije i SFR Jugoslavije. Dobitnik je Ordena zasluga za narod sa srebrnom zvezdom. 

Kako je naglašeno na promociji knjige o bratstvu Aleksića, u pitanju je tekst koji je Aleksić sastavio o svom rodoslovu i porodici koja postoji, prema istorijskim izvorima, preko 700 godina. U programu je učestvovao i narodni guslar Miljan Vujović. 

Prethodno su gosti vrbaske Narodne biblioteke, Aleksić, Grbović i Rakočević održali i književni susret sa đacima sedmih razreda OŠ „20. oktobar“ u Vrbasu. Gosti su inače i stvaraoci književnosti za decu, ali je u fokusu ovog razgovora bilo najviše reči o društvenim vrednostima, onima koje su promenjene i onima koje ostaju kao univerzalne i treba im težiti.