Svetosavska akademija na ponos svih učenika i prosvetara

U svim školama u Vrbasu svečano je obeležen Sveti Sava. Svetosavsku akademiju koja je obržana u Bioskopu “Jugoslavija” ove godine kao domaćin, organizovala je Srednja stručna škola “4.juli”. Tema ovogodišnje akademije bila je: “Putovanja Svetog Save”. Učenici su kroz dramski prikaz vodili publiku u Svetu zemlju, Nikeju, Hilandar… Sveti Sava je na svom putovanju prešao oko 16.000 kilometara, a učenici su kroz kompletan scenski nastup, muziku, pesmu i priču koja je uz grafički prikaz predstavljena na video bimu, dočarali život i putovanja Svetog Save.

Na početku programa sve goste pozdravila je u ime domaćina direktorka SSŠ “4.juli” Anica Gračanin. Svim prosvetarima, učenicima i svim građanima Dan Svetog Save čestitao je i predsednik opštine Milan Glušac, sa porukom “zdravlja i znanja nikada nije dosta”. Ceo program uveličan je i besedom bivšeg učenika i profesora ove škole, istoričara Pavla Orbovića, i nastupom Hora “Bački pevači”.

“Uloga domaćina Savindanske akademije podstakla nas je da iskoristimo datu nam čast i prikažemo aktivnosti učenika i nastavnika sva četiri područja rada, mašinstvo, saobraćaj, tehnologija i hemija. Svaki gost je darovan sa dva svitka i svećom, radovima učenika naše škole. Akademija Putovanja Svetog Save uveličana je besedom Pavla Orbovića i nastupom Gradskog hora КC Bački pevači. Dramski prikaz delo je dramske, recitatorske, likovne, informatičke i muzičke sekcije. Radeći na pripremama i realizaciji uživali smo osvetleći zajednički rad učenika i svih zaposlenih SSŠ’4.juli’”, saopštio je nakon svečane akademije kolektiv škole.

Proslava je nastavljena na tradicionalnom Svetosavskom balu u CFK “Drago Jovović”. Nakon ovogodišnje Svetosavske akademije, veliki zadatak i izazov postavljen je za predstojećeg domaćina, a to su učenici i zaposleni u Gimnaziji “Žarko Zrenjanin”.