“Zdrava žena, jaka žena“ – Plan aktivnosti vrbaskog Doma zdravlja u martu

U okviru projekta “Zdrava žena, jaka žena“  Ministarstva zdravlja  i Doma zdravlja “Veljko Vlahović“ Vrbas sve zainteresovane žene moći će da se uključe u sledeće zdravstveno- vaspitne aktivnosti u martu 2020. godine:

5.i 19. marta  od 16-18 časova možete posetiti Polivalentnu patronažu u Domu zdravlja „Veljko Vlahović“ u Vrbasu i dobiti sve neophodne savete o karcinomu grlića materice i dojke, polnom i reproduktivnom zdravlju žena, o HPV infekciji i HPV vakcini. Tada će raditi i telefonsko savetovalište za žene putem broja:064-846-8105 gde ćete moći dobiti odgovore na Vaša postavljena pitanja i zakazati preventivne ginekološke preglede.

20.marta u 17h u Predškolskoj Ustanovi “B.Buha”-vrtić “Bubica” biće održano predavanje za sve zaposlene u toj ustanovi na temu: “Prevencija  karcinoma dojke-samopregled dojke”

Preventivni ginekološki pregledi će se obaviti u Dispanzeru za žene: 07, 14, 21. i 28. marta od 08 – 12 časova.

Podrška za ostvarenje ovog projekta obezbeđena je kroz grantove za unapređenje kvaliteta zdravlja u okviru „Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije“ i „Dodatnog finansiranja za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije“, preko Vlade Republike Srbije, iz sredstava zajma Svetske banke.