Završen Osmi memorijalni turnir “Drago Jovović” – Trofej “Vojvodini”

Titula ovogodišnjeg prvaka na, u subotu završenom, 8. Memorijalnom turniru „Drago Jovović“, pripala je novosadskoj “Vojvodini”. Neizvesni finalni meč između ovog tima i “RK “Metaloplastika” iz Šapca odlučio je gol razlike. Uz konstantnu prednost “Voše” od jednog do dva gola, koju su rukometaši iz šabačkog kluba teško uspevali da dostignu, utakmica je završena sa 24:25 u korist “Vojvodine”.  Vrbašani su bili treći, pošto su prethodno, u takođe neizvesnom nadmetanju,  savladali “Jugović” iz Kaća rezultatom 31:30. Prvog dana turnira Vojvodina je nadigrala Vrbas, a Kaćani su poraženi od Metaloplastike.

Titulu najboljeg igrača na ovogodišnjem turniru poneo je Nemanja Pribak iz “Vojvodine”. Za najboljeg golmana proglašen je Milan Bomaštar iz šabačke “Metaloplastike”, dok je najbolji strelac iz ekipe “Jugović” Kać, Miroslav Grozdić. 

Memorijalni turnir okupio je i ove godine, kao i prethodnih puta, renomirane rukometne klubove i bio odlična promocija ovog sporta koji u Vrbasu ima dugu i uspešnu tradiciju. Potvrda da u Vrbasu rukomet ima poseban status bile su i ispunjene tribine i veliko interesovanje koje je tokom oba dana vladalo za sve odigrane mečeve. Domaćini i organizatori turnira su CFK „Drago Jovović“, RK „Vrbas Petrol“ i opština Vrbas.