Pejzaži Angeline Vukosav iz Nevesinja pred vrbaskom likovnom publikom

Izložba slika Angeline Vukosav iz Nevesinja, pod nazivom „Pejzaži“, u  podnaslovu „Put“, otvorena je u utorak u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa.  Kako ova umetnica ističe, ljudi danas  stvarnost posmatraju kao da se nalaze „u nekoj robotizovanoj kategoriji punoj bilansa rashoda i likvidnosti, ne shvatajući život“.

„U mojim radovima vidi se granica najudaljenijih aktuelnosti, proces koji traje „priroda u prirodi, kao i o prirodi“. Inspiraciju nalazim u svom malom selu Udrežnju. Čovjek se sve više nalazi u prostoru dramatično tenzične situacije. Ovim radovima postavljam pitanja, gdje smo to mi sada zapravo? Koračajući novim vijekovima, činimo li korak unazad ili korak unaprijed“, kaže Vukosav o svom stvaralaštvu i radovima. 

Angelina Vukosav, rođena 1997. godine u Nevesinju. Osnovnu školu i  Gimnaziju završila je u Nevesinju. Trenutno je student Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Na četvrtoj je godini na smeru Likovna umjetnost, grafički dizajn i slikarstvo.