Na Sajmu obrazovanja desetine obrazovnih profila i programa

Sajam obrazovanja, ove godine pod motom „Karijerno vođenje i savetovanje“ održan je u vrbaskom CFK. Učenici završnih razreda imali su priliku da se upoznaju sa ponudom za nastavak obrazovanja na 20 srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova. Sajam je otvorio Milan Glušac, predsednik Privremenog organa opštine Vrbas.

„Kao lokalna samouprava, mi težimo da zadovoljimo sve potrebe škola, a naredni period obeležiće rekonstrukcija šest obrazovnih ustanova u našoj opštini. Dobra školska infrastruktura je jedan od preduslova dobrog obrazovanja i podizanja uspešnih generacija učenika, punih znanja, koje im niko nikada ne može oduzeti i u kojem nema privilegovanih. Zato ćemo uvek podržati obrazovni sistem i učenike koji prolaze kroz njega“, rekao je Glušac.


Sajam obrazovanja „Кarijerno vođenje i savetovanje“ podržali su opština Vrbas, Nacionalna služba za zapošljavanje, Кancelarija za mlade,  „Nikola Tesla Centar“ i Likovna radionica „Školica crtica“.


Sajam obrazovanja raste iz godine u godinu i sve više nudi mladim ljudima koji traže put za nastavak školovanja. Mira Nedić, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti ocenjuje je da je Sajam Obrazovanja u svom sadržaju kompletno zaokružen, „od savremenih, interaktivnih prezentacija visokoškolskih i srednjoškolskih ustanova, do prezentacija NTC sistema učenja i afirmacije posebnih talenata“. Posebno su predstavljeni trogodišnji profili, pre svega mašinski, poput bravara, za kojima postoji deficit na tržištu rada.