OKO NAS TEMA: Preko 160 korisnika Narodne kuhinje u Vrbasu

Narodna kuhinja je u poslednje četiri godine stacionirana u prostoru Crvenog krsta, koji je adaptirala opština, koja inače finansira obroke za potrebe korisnika, kojih je trenutno preko 160. Narodna kuhinja je tehnička delatnost Crvenog krsta u Vrbasu u čijem objektu se i nalazi adaptiran prostor u vidu  mini kuhinje i šaltera za deljenje hrane- toplih obroka za potrebe korisnika. Obroke za potrebe korisnika priprema Centar za fizičku kuturu i svakog radnog dana ih doprema do Crvenog krsta. Korisnici narodne kuhinje podižu bonve u Centru za socijalni rad i na osnovu njih dobijaju potrebnu hranu.

„Hrana je po higijenskim i sanitarnim standardima i isporučuje se svih 12 meseci u godini, a sve obroke finansira opština, dok Crveni krst donira izvesne količine brašna i neke konzervirane prehrambene artikle. Za četiri godine od kako se ovde dele topli obroci nismo imali primedbe na kvalitet hrane i nije se dogodilo da nešto bude neispravno od hrane. Inače radimo i redovne ankete na tu temu sa korisnicima usluga i nije bilo primedbi“, kaže Gluščević, sekretar CK Vrbas, dodajući da ovde dolaze i ljudi koji su bolesni pa se nekada dogodi da zovu i lekare i hitnu pomoć kako bi im se pomoglo.

Da je hrana pripremljena po svim zdravstvenim i sanitarnim standardima potvrđuje i Tijana Muminović, pomoćna radnica u kuhinji CFK „Drago Jovović“, koja radi na šalteru za podelu hrane korisnicima narodne kuhinje, koji imaju i pravo na repetu, kada se nakon podele ručka u pola jedan, vidi da li su svi korisnici uzeli svoje porcije, pa se preostalo ponovo podeli.


Korisnici zadovoljni količinom i kvalitetom hrane

Ilonka Sabo kaže da je već pet godina korisnik narodne kuhinje u Vrbasu i doslovce kaže da je hrana fina i da nema primedbi na kvalitet jela, niti na kvalitet pružanja usluge u Crvenom krstu.

Tatjana Čizmar, korisnica narodne kuhinje tri meseca, izjavila je da je zadovoljna ishranom koju ovde dobija. Takođe su to rekli i svi drugi koje smo toga dana zatekli na podeli porcija,a bilo ih je u popriličnom broju, i mlađih i starijih.