Zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima procesuirano 28 lica

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su 28 osoba, na području Južnobačkog okruga, zbog postojanja osnova sumnje da su učinile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Dvadeset šest je zatečeno na ulicama Novog Sada, Vrbasa, Bečeja, Beočina, Temerina, Bača i Žablja, kao i na auto-putu, u vreme zabrane kretanja na javnim mestima. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim javnim tužilaštvima.

Zbog nepoštovanja mera samoizolacije, policija je odredila zadržavanje do 48 sati i dvojici meštana Vrbasa i Bača. Jednom od njih, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor, do 30 dana, a drugom je izrečena mera zabrane napuštanja stana.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, tako što su boravili na javnim mestima, suprotno propisima o ograničenju i zabrani kretanja, protiv još jedanaest osoba biće podnete krivične prijave, u redovnom postupku“, saopšteno je iz PU Novi Sad.