Dezinfekcija javnih objekata u Vrbasu počela tretiranjem Doma zdravlja

Po nalogu opštinskog Štaba za vanredne situacije, JKP Komunalac“ započeo je dezinfekciju objekata javnih službi, ustanova i javnih površina. Dezinfekcija će se sprovoditi u svim naseljenim mestima. Počelo se od Doma zdrvalja „Veljko Vlahović“ i Gerontološkog centra.

„U dezinfekciji se primenjuje rastvor koji sadrži natrijumhipohlorid koji se razređuje u vodi, nakon čege se stavlja u rasprskivače ili atomizatore. Tretiraćemo sve javne površine u kojima se okuplja veći broj građana, najpre ustanove, a potom trgove, ulice i dečja igrališta“, rekao je Igor Škundrić, izvršni direktor JKP „Komunalac“. 

Sa po dva rasprskivača opremljene su i sve mesne zajednice u opštini, te će i komunalni redari vršiti dezinfekciju.

„Ovo preduzimamo da bi zaštitili naše sugrađane. Imali smo i obuku sekretara mesnih zajednica i zaposlenih, kako bi se dezinfekcija radila istovremeno u svim naseljenim mestima. Štab za vanredne situacije sprovodi sve mere koje propisuje Vlada Republike Srbije  i nastaviće da ih sprovodi“,  saopštio je Milan Glušac, predsednik Privremenog organa i komandant Štaba za vanredne situacije opštine Vrbas. 

Prema njegovim najavama, po završetku dezinfekcije javnih ustanova i površina, uslediće isto i u objektima kolektivnog stanovanja.