Dezinfikcija javnih površina i stambenih zgrada u Vrbasu

Zaštita od korona virusa u vrbaskoj opštini sprovodi se u skladu sa svim merama i uputstvima nadležnih. Sve mere koje se preduzimaju imaju za cilj zaštitu zdravlja građana. Nakon dezinfekcije javnih objekata tretiraju se stambene zgrade i javne površine.

„Dezinfekciju u zgradama smo počeli sa soliterom u centu Vrbasa i nastavljamo kvart po kvart. Širenje virusa kovid 19 na ovaj način ćemo smanjiti. U cilju zaštite zdravlja sugrađana nastavićemo sa dezinfekcijom na teritoriji vrbaske opštine“, rekao je Milan Glušac, komandant Štaba za vanredne situacije Vrbas.

Zajedno sa radnicima FSN gradnja d.o.o Vrbas preduzeće je izvršilo dezinfekciju objekata i površina prvog i drugog prioriteta.

„Nastavili smo sa objektima trećeg prioriteta, objektima za kolektivno stanovanje. Dezinfikujemo prilaze zgradama, hodnike i zajedničke prostorije. Uporedo se dezinfikuju trotoari i ulice. Naša mehanizacija je na putevima za vreme zabrane kretanja stanovništva, kao bi se nesmetano, u punom efektu, obavila dezinfekcija svih javnih površina. Nastavljamo sa dezinfekcijom prvog i drugog prioriteta. Ponovo ćemo tretirati Dom zdravlja „Veljko Vlahović“, ambulante, apoteke i ostala mesta na kojima se građani najviše okupljaju. Već sledeće nedelje krećemo u ispomoć ekipama koje vrše dezinfekciju u naseljenim mestima naše opštine“, kaže Igor Škundrić izvršni direktor JKP „Komunalac“.