Uskoro paketi pomoći za penzionere sa nižim primanjima i socijalno ugrožene

U Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ počelo je prikupljanje prehrambenih proizvoda i proizvoda za ličnu higijenu od kojih će u narednim danima biti formirani paketi pomoći za građane. Pravo na ovu vrstu pomoći imaće svi penzioneri sa mesečnim primanjima manjim od 30.000 dinara i socijalno ugrožene porodice sa evidencije Centra za socijalni rad.

„Lokalna samouprava i Štab za vanredne situacije inicirali su sa privrednicima iz grada prikupljanje pomoći za deo penzionera i socijalno ugrožene porodice. Ideja nam je da sklopimo 6.000 paketa pomoći za one čije su penzije manje od 30.000 dinara i porodice koje primaju socijalnu pomoć i raduje nas što se privreda u Vrbasu odazvala našoj inicijativi. Hvala svima koji u ovom teškom trenutku imaju osećaj društvene odgovornosti i iskazuju spremnost da pomognu. To smo uvek cenili i znaćemo da cenimo u narednom periodu i ohrabruje najava da će Vlada Srbije izaći u susret paketima ekonomskih mera upravo privrednim subjektima i pomoći im da što lakše prebrode ovaj period. Hvala svima koji su nam pomogli. Pozivam naše sugrađane, i starije od 65 godina i roditelje sa decom, da ostanu u svojim kućama, da se pridržavaju propisanih mera i odluka, kako bi što pre i sa što manje gubitaka izašli iz ovog teškog perioda“, rekao je Milan Glušac, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Vrbas.

U prvim satima prikupljanja proizvoda stigle su veće količine ulja, šećera, pašteta, keksa, a u narednim danima očekuju se dodatne količine ovih proizvoda, kao i brašna, mesnih narezaka i drugog. Na poslu su angažovani radnici Centra za fizičku kulturu, članovi Rukometnog kluba Vrbas i volonteri.

U narednih dan ili dva biće prikupljeni svi artikli, zatim sledi pakovanje na kojem će biti angažovani volonteri, a zatim i distribucija na kućne adrese za koju se veruje da će početi naredne nedelje.