Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao opštinu Vrbas

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je danas u opštini Vrbas dve lokacije koje su infrastrukturno opremljene uz ulaganje Pokrajine od 56,4 miliona dinara.

U centru Vrbasa, u Bloku 44, izgrađen je i kompletno opremljen parking sa 63 mesta. Ta investicija omogućava građanima Vrbasa lakši pristup centru i važnim institucijama, i dodatno unapređuje kvalitet života u tom gradu.

U Bloku 100 na dva hektara je uređena radna zona, a prema rečima potpredsednika Milićevića, postoji mogućnost da se ova radna zona dodatno proširi na ukupno četiri hektara.

„Ova investicija će omogućiti otvaranje novih fabrika i novih radnih mesta za Vrbašane“, naveo je Milićević i dodao da je italijanska kompanija koja već posluje u Vrbasu zainteresovana da proširi poslovanje i otvori između 40 i 70 novih radnih mesta.

„U pripremi je opremanje zone duž Koridora 10 na površini od devet hektara. To će sigurno biti atraktivan prostor za domaće i strane ulagače“, naveo je Milićević.

On je naglasio da je u protekle četiri godine Pokrajinska vlada uložila više od 700 miliona dinara u saobraćajnice, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, pristup centralnom prečistaču, kao i u projekte u kulturi, zdravstvu, obrazovanju i sportu u opštini Vrbas.

Danas je uručen i ugovor za izgradnju atletske staze na stadionu „Šlajz“ u Vrbasu. Investicija je vredna 4,2 miliona dinara, od čega je 3,5 miliona obezbeđeno preko Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Na stadionu će biti izgrađeno novih 800 mesta za posetioce.

Predsednik Opštine Vrbas Milan Glušac izjavio je da je prethodni period karakterisao kontinuirani rad i dobra saradnja sa Pokrajinom u realizaciji više investicionih projekata.

„U narednom periodu nas očekuje izgradnja prve „zelene fabrike“ u Srbiji, s obzirom na to da ispunjava uslove kad su u pitanju energetska efikasnost i zaštita životne sredine“, rekao je Glušac i istakao da je Pokrajinska vlada obezbedila sredstva za izgradnju kanalizacione mreže u Bačkom Dobrom Polju i za sređivanje atarskih puteva u opštini Vrbas.

Obilasku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Nedeljko Кovačević i direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duško Ćutilo.