Izabrani finalisti 52. Festivala poezije mladih

Žiri Festivala poezije mladih sastavu: Pero Zubac, predsednik, Ivan Lalović, Danilo Jokanović i Goran Labudović Šarlo, članovi, izabrali su finaliste naše najznačajnije i najstarije književne manifestacije za pesnike do 27. godina starosti.

„Članovi žirija održali su video konferenciju 23. jula 2020. godine na kojoj su proglasili finaliste 52. Festivala poezije mladih. Od 82 pristigla rukopisa na adresu Festivala, žiri je odlučio da na 52. FPM pozove sledeće mlade pesnike: Ilonu Bognar iz Ravnog Sela, Кseniju Golubović iz Novog Sada, Milenu Ž. Кulić iz Bačkog Dobrog Polja, Кostu Кosovca iz Beograda, Stefana Lazarevića iz Sedlara, Vladanu Perlić iz Banjaluke, Anđelu Pendić iz Beograda, Suzanu Rudić iz Stepanovićeva, Šimona Tsubotu iz Beograda i Faruka Šahata iz Sarajeva.

Žiri će u toku prve nedelje septembra doneti odluku o nagrađenim pesnicima, a selektor Palete mladih će doneti odluku o najboljem mladom slikaru. Festival će uručiti nagrade za pesnike, prvu štampanje knjige, drugu i treću novčanog karaktera, a pobedniku Palete će biti uručena otkupna nagrada za sliku.