Carnex donirao još 2.6 tona proizvoda Banci hrane

Kompanija Carnex donirala je još 2.6 tona proizvoda Banci hrane. Zajedno sa ovom donacijom, samo u poslednje tri godine, Carnex je donirao više od  53 tone svojih proizvoda, u vrednosti oko 170.000 evra, i time obezbedio bar jedan obrok za oko 320.000 ljudi.

“Donacijom od 2,6 tona proizvoda lakše ćemo obezbediti bar jedan obrok za one  kojima je to neophodno.  Spremni smo uvek da pomognemo, posebno onima kojima je najpotrebnije, jer su njihovi problemi najveći, a za nas je to deo odgovornosti prema zajednici. Zato redovno doniramo i Banci hrane, čije su aktivnosti usmerene na smanjenje siromaštva, gladi i rasipanja hrane“, naglasili su iz ove kompanije.

„Banka hrane snabdeva više od 150 raznih organizacija i socijalnih ustanova širom Srbije, koje brinu o deci i mladima sa smetnjama u razvoju ili bez roditeljskog staranja, osobama sa invaliditetom, samohranim majkama/roditeljima, raseljenim licima, porodicama bez primanja, beskućnicima, starim licima, korisnicima narodnih kuhinja, korisnicima sigurnih kuća, nezaposlenima, Romima i mnogim drugima, Kompanija Carnex je od samog početka poslovanja posvećena nesebičnom pomaganju i podržavanju akcija koje podižu kvalitet svakodnevnice ugroženom stanovništvu, najosetljivijim grupama, kao i različitim zdravstvenim, kulturnim, obrazovnim i sportskim organizacijama, na lokalnom i nacionalnom nivou, u cilju stvaranja boljeg standarda života“, navodi se još u saopštenju Carnex-a.