Akcija odnošenja PET otpada sa vrbaskih ulica 26. septembra

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ najavilo je za subotu, 26. septembar, novu akciju odnošenja PET otpada sa vrbaskih ulica.

„Radnici ‘Čistoće’ JKP ‘Komunalac’ akciju će početi u 07.00 sati ujutru, pa je neophodno da građani vreće sa PET-om iznesu do tog vremena ispred svojih kuća. Apelujemo na građane da se pridržavaju naznačenog termina kako bi sav otpad bio odnesen. U džakove i žičane kontejnere sugrađani treba da odlažu providnu plastiku, odnosno, flaše od vode, sokova, piva ili ulja. Organizovanim sakupljanjem PET ambalaže dajete svoj lični doprinos očuvanju životne sredine“, navodi se u saopštenju JКP.

Istovremeno, u cilju sprečavanja zadržavanja površinskih voda na kolovozima, ekipe PJ "Vodovod i kanalizacija" počele su sa radovima na održavanju atmosferske kanalizacije. "Radnici 'Vodovoda i kanalizacije' čiste slivničke rešetke na putu duž glavne ulice u Vrbasu, dok će narednih dana, ukoliko vremenske prilike dozvole, nastaviti sa ispiranjem i čišćenjem mreže i u drugim ulicama. 'Кomunalac' održava 700 slivnika i rešetaka na raznim pozicijama na području Vrbasa", stoji u saopštenju.