Dodeljene nagrade Festivala poezije mladih i Palete mladih

Svečana dodela ovogodišnjih nagrada Festivala poezije mladih  upriličena je  u Gradskom muzeju Kulturnog centra Vrbasa. Nove okolnosti zbog pandemije COVID – 19, nametnule su da se jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija posvećenih poeziji, ove godine ne održi u punom formatu, bez tradicionalnog majskog okupljanja mladih pesnika iz celog regiona, ali niz nije prekinut i Vrbas i književni svet dobili su i ovogodišnje laureate, 52. po redu.

Pobednica 52. Festivala poezije mladih u Vrbasu je Anđela Pendić iz Beograda. Drugu nagradu dobila je Milena Ž. Kulić iz Novog Sada, a treću Vladana Perlić iz Banjaluke. Ovo je bila jednoglasna odluka žirija u sastavu: Pero Zubac, predsednik, Goran Labudović Šarlo, Ivan Lalović, i Danilo Jokanović. Nagrada „Stanko Simićević“ koju najmlađem finalisti dodeljuje Narodna biblioteka „Danilo Kiš“, uručena je Kosti Kosovcu iz Beograda, dok je nagrada ovogodišnje „46. Palete mladih“ uručena slikarki iz Novog Sada Adrien Ujhazi.

Prva nagrada FPM je štampanje knjige, druge dve su novčane. Pobednica Palete mladih dobila je plaketu i otkupnu nagradu.