OBV od Pokrajine ultrazvučni aparat vredan 13,5 miliona dinara

Pokrajinska vlada donela je odluku o nabavljanju ultrazvučnog aparata – sistem sa aplikacijama za pregled abdomena i mekih površinskih tkiva i vaskulara s tri UZ sonde i printerom, čija je vrednost 13,5 miliona dinara, za potrebe Opšte bolnice Vrbas, saopšteno je danas nakon sednice kojom je predsedavao Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

„Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela niz zaključaka o pribavljanju medicinske opreme u javnu svojinu AP Vojvodine za potrebe više instituta, opštih i specijalnih bolnica, domova zdravlja i zavoda za javno zdravlje u Vojvodini.

Između ostalog, donet je zaključak o pribavljanju u javnu svojinu medicinske opreme u vrednosti do 27 miliona dinara za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine. Institutu će biti nabavljen aplikator za brahiterapiju, kao i portabilni ultrazvučni aparat za potrebe Odeljenja za anesteziju, intenzivnu terapiju i negu.

Za Opštu bolnicu u Vrbasu u javnu svojinu AP Vojvodine pribavlja se ultrazvučni aparat – sistem sa aplikacijama za pregled abdomena i mekih površinskih tkiva i vaskulara s tri UZ sonde i printerom, čija je vrednost 13,5 miliona dinara.

Za potrebe Opšte bolnice ‘Đorđe Joanović’ u Zrenjaninu pribavlja se sistem za digitalizaciju RTG aparata, vredan šest miliona dinara.

Medicinska oprema – analogni RTG aparat s podnim nosačem cevi i dodatnom opremom i CR sistemom, u vrednosti od 6,6 miliona dinara, pribavlja se za potrebe Doma zdravlja Kula. Za Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici biće nabavljen operacioni sto za potrebe grudne hirurgije, vredan 6,2 miliona dinara.