Opšta medicina DZ u nedelju popodne neće raditi zbog dezinfekcije

Zbog redovne, detaljne dezinfekcije prostorija, u skladu sa pravilima rada u uslovima pandemije, Dom zdravlja „Veljko Vlahović“, odeljenje opšte medicine, neće raditi od 12.00 časova u nedelju, 31. januara, do ponedeljka, 01. februara u 07.00 časova, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.


Vakcinacija građana Vrbasa protiv virusa Kovid 19 biće prekinuta tokom nedeljnog popodneva i noći, dok traje čišćenje, a nastaviće se odmah po završetku procesa dezinfekcije, u ponedeljak ujutro.


Dezinfekcija predstavlja redovan postupak na osnovu propisa koji zahtevaju dodatne higijenske mere zbog boravka većeg broja ljudi u prostorijama u uslovima pandemije.

„Svi građani, njih 2.384, koji su do sada prošli tretman u Domu zdravlja, vakcinisani su protiv Kovida 19 u maksimalno bezbednim uslovima. To važi i za pacijente koje ćemo vakcinisati do nedelje u podne. Dezinfekcija će biti izvršena da bi i svi naši sledeći pacijenti koji će biti vakcinisani od ponedeljka imali iste, bezbedne uslove za dobijanje vakcine, kako to nalažu propisi za naš rad tokom epidemije. Vakcinacija će nastaviti da se odvija planiranom dinamikom. Posao će i nadalje raditi osam lekara i 16 medicinskih sestara. Obezbeđen je dovoljan broj vakcina. Iako je vakcinacija stanovništva veliki vanredni posao, to nas nije sprečilo da obavljamo naše redovne poslove zdravstvene zaštite stanovništva“, izjavila je dr Jasmina Asi, direktorka Doma zdravlja „Veljko Vlahović“.

Obaveznu dezinfekciju 277 kvadratnih metara prostora glavne gradske ustanove, odeljenja opšte medicine gde se građani vakcinišu, izvršiće JKP „Komunalac“. To znači da od nedelje u podne do ponedeljka ujutro neće raditi služba opšte medicine Doma zdravlja u čijim prostorijama se vrši dezinfekcija. Hitni i teži bolesnici neće ostati bez intervencija i zdravstvene nege tokom nedeljnog popodneva i noći.