U Pokrajinskoj vladi potpisan ugovor za završetak Doma kulture

Ugovore predstavnicima 24 lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta  uručio je danas Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade,  

Reč je o projektima koji će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama, a od ukupnog iznosa sredstava Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila gotovo 3,3 milijarde dinara. Jedan od ugovora potpisao je Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas. Prema ugovoru, za finansiranje projekta pod nazivom „Završetak izgradnje kulturno-poslovnog centra Dom kulture Vrbas sa parternim uređenjem“, izdvojeno je 100 miliona dinara.

„Pokrajinska vlada izdvojila je za opštinu Vrbas 100 miliona dinara za završetak radova na izgradnji Doma kulture i parternog uređenja centra grada. Za građane opštine Vrbas i lokalnu samoupravu neprihvatljivo je da 30 godina naša deca nemaju mesto gde će da prate pozorišne predstave i druge kulturne događaje. Neprihvatljivo je da građani moraju da idu na pozorišne predstave u Novi Sad ili Beograd, i zato je ova investicija veoma važna za sve nas. Konačno ćemo dobiti savremenn Dom kulture i pozorište, zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Danas smo potpisali ugovor o dodeli sredstava, nadam se da ćemo u narednih mesec dana pristupiti raspisivanju javne nabavke, a krajem aprila ili početkom maja započeti realizaciju projekta“, rekao je nakon potpisivanja ugovora Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas.

Dodeli ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.