Luka Pejanović osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu države

Mladi borac Kluba borilačkih sportova Vrbas, Luka Pejanović osvojio je bronzanu medalju na Prvenstvu države u disciplini lou kik i kategoriji do 75 kg. Ovo je osamnaestogodišnjem Pejanoviću bio debi na velikoj sceni, prvi nastup na zvaničnim prvenstvima i svojim borbama odmah je skrenuo pažnju stručnjaka.

„Radi se o veoma talentovanom i hrabrom borcu koji ima dobru perspektivu, ukoliko nastavi da predano radi. Konkurencija je bila veoma snažna, a kada se uzme u obzir da je Luka bio debitant, bez iskustva u zvaničnim, takmičarskim borbama, veoma smo zadovoljni kako se borio i bronzanom medaljom. Uspeh koji je ostvario treba da mu da dodatni motiv da radi još više i bolje, i u tom slučaju novi uspesi neće izostati. Takođe, odličje kojim se okitio je i potvrda da se u klubu radi dobro i da uspevamo da stvorimo dobre i konkurentne borce“, rekao je Dušan Kilibarda, trener u Klubu borilačkih sportova Vrbas.

Prvenstvo Srbije organizovano je u Novom Sadu i bilo je najmasovniji do sa sada. U zvaničnom takmičenju učestvovalo je 266 takmičara iz čak 69 klubova. Kadeti, juniori i seniori Srbije su prikazali vrhunsku tehničku i kondicionu spremnost, što je zasluga izvanrednog rada po klubovima, saopštili su organizatori.