Sanirane divlje deponije u Kucuri, Zmajevu, Ravnom i Savinom Selu

Nakon Savinog Sela, Kucure i Zmajeva, sanirano je i divlje smetlište u Ravnom Selu. U sklopu akcije uređenja divljih deponija Opštine Vrbas i Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, radove su izvele ekipe PJ „Čistoća“ JKP „Komunalac“.

Zahvaljujući teškoj mehanizaciji JKP „Komunalac“ uklonjeno je smeće s ravnoselske deponije koje se prostiralo na površini od 13 hiljada kvadratnih metara.

„Nakon dvadesetak dana, završili smo veliki posao. Smeće je uklonjeno s četiri divnje deponije. Ukupna površine koju smo očistili je blizu 40 hiljada kvadrata. Ako znamo da je prosečna visina smeća jedan metar, to znači da smo isto toliko kubika otpada uklonili našom mehanizacijom“, kaže poslovođa u PJ „Čistoća“ Mladen Pavlović.

Kako bi se izbeglo nepotrebno gomilanje otpada na seoskim površinama, Pavlović podseća stanovnike opštine Vrbas da građevinski ili biljni otpad iz svojih domaćinstava mogu isporučiti na Gradsku deponiju u Vrbasu koja se nalazi na Srbobranskom putu i to bez novčane nadoknade, dok komunalni otpad treba da bacaju isključivo u tipizirane PVC kante.