Radionica o ekološkim pravima i obavezama za vrbaske predškolce

U sklopu Dečije nedelje predstavnici JKP „Komunalac“ posetili su vrtić „Zvezdica“ PU „Boško Buha“ u Vrbasu gde su sa predškolcima pričali o dečijim ekološkim pravima i obavezama. Više od stotinu dece koja pohađaju ovaj objekat, „Komunalac“ je obradovao slatkišima.

Dečija nedelja je prilika da se skrene pažnja i na ekološka prava mališana i dužnost odraslih da deci obezbede srećno detinjstvo i zdravo odrastanje. Kroz ekološku radionicu, deca na brz i lak način usvajaju postupke koji vode u ekološki poželjno ponašanje i razvoj ekološke svesti.

Lara, Maša, Lazar, Luka, kao i mnogi drugi njihovi vršnjaci pokazali su da su u „Zvezdici“ već mnogo naučili o ekološkim pravima i da uživanje u njima podrazumeva ispunjavanje određene vrste obaveza.

„Svaka nedelja deci treba da je ispunjena radošću, a ova posebno, jer je posvećena njima. Zato smo baš danas odabrali da posetimo najmlađe, da se družimo, pričamo o dečijim pravima koja su u vezi s ekologijom, saslušamo njihove sugestije i predloge, jer su oni najiskreniji kritičari. Upravo oni treba da budu naši saveznici i da nam pomognu da rešimo najteži zadatak, a to je očuvanje životne sredine“, kaže predstavnik JKP-a Marijan Mijanović.

JKP „Komunalac“ već šest godina unazad sprovodi edukativno – ekološke radionice za decu predškolskog, školskog i srednjoškolskog uzrasta.

„Predstavnici „Komunalca“ su naši česti gosti, tako da poseta nije izostala ni u ovoj nedelji kada su deca posebno radosna. Naši vaspitači s decom uče o ekologiji, ali radionice ove vrste su svakako dobrodošle, posebno što se ovo javno preduzeće bavi distribucijom vode i uređenjem životne sredine“, istakla je glavni vaspitač u PU Marijana Uskoković.