Počinju „Dani ruske kulture“ – „Dani heroja sa Košara“

Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva „Rod“ organizovaće  povodom Dana opštine Vrbas manifestaciju „Dani ruske kulture“.

Višednevni program povodom oktobarskih svečanosti, između ostalog posvećen i tragično nastradalom Draganu Grubiću, nazvan „Dani heroja sa Košara“, počeće u petak, 15. oktobra, otvaranjem izložbe pod nazivom „Četa pisaca“, na kojoj će biti dodeljene zahvalnice za autore najboljih literarnih i likovnih radova pristiglih na konkurs koji je za temu imao Rusiju.

Narednog dana, u subotu 16. oktobra, od 11.00 do 12.00 časova, na grob Dragana Grubića kao i na spomen obeležja stradalim u svim ratovima, biće položeni venci, dok će od 12.30 časova, u dvorištu Gradskog muzeja Vrbasa, biti organizovan još jedan program sa gostima: Goranom i Dušanom Đukićem, Vladom Glođovićem i Valentinom Čizmar.

U nedelju, 17. oktobra u 17.00 i 19.00 časova, u bioskopu „Jugoslavija“, biće emitovani ruski ratni filmovi „Kazneni bataljon“ i „Mi smo iz budućnosti“.

Za ponedeljak, 18. oktobar u 17.00 časova, zakazana je svečana akademija „Heroji sa Košara“. Učestvuju: pukovnici Ratko Vujadinović i Duško Šljivančanin, kao i borci jedinice „Gromovi“ VRS, dok u kulturnom delu programa nastupaju: hor „Bački pevači“, „Mon Miraš“ iz Subotice i KUD „Car Dušan Silni“ iz Feketića.