Vrbaski putari spremni za zimske padavine

Putari JKP „Komunalac“ spremno dočekuju prve snežne padavine uz pripremljene dovoljne količine soli i vozila za raščišćavanje snega, potvrdili su v.d. direktora JKP-a Igor Škundrić, predsednik Opštine Vrbas Predrag Rojević sa saradnicima i načelnik PS Vrbas Dejan Drobnjak na tradicionalnoj Smotri Zimske službe. Mehanizacija kojom raspolaže JKP izložena je na platou PJ „Čistoća“.

Vršilac dužnosti direktora JKP „Komunalac“ Igor Škundrić kazao je da je nabavljena dovoljna količina agregata za tretiranje snega, leda i poledice.

„Na lageru imamo nešto više od 60 tona soli, 16 tona rizle i dve tone magnezijum– hlorida, a dodatno smo nabavili 350 tona soli, 50 tona rizle i četiri tone magnezijum– hlorida. Mehanizacija nam je ispravna, a ljudstvo spremno da i ove godine bude na visini zadatka. Organizovane su smenske službe i rasporedi rada. Putevi o kojima treba da brinemo su jasno definisani, ali naravno da ćemo, kao i prethodnih godina, čistiti i deonice koje nisu u našoj nadležnosti, ukoliko to bude neophodno, kako bi građani bili bezbedni“, kazao je Škundrić.

Pred 20-ak putara su kilometri saobraćajnica i budne noći ukoliko zima bude jaka, jer kako je pokazalo iskustvo, zaposleni u Zimskoj službi neretko čiste i puteve van svoje ingerencije.
„Javno komunalno preduzeće brine o 210 kilometara saobraćajnica u vrbaskoj opštini. Budući da nam je bezbednost građana prioritet, ove sezone lokalna samouprava izdvojila je milion dinara više za potrebe rada Zimske službe, nego prethodne godine što ukupno iznosi 10 miliona dinara“, izjavio je predsednik Opštine Vrbas Predrag Rojević.

Ocenu pripremljenosti JKP-a za obavljanje poslova iz Programa rada Zimske službe dali su i predsatvnici Policijske stanice Vrbas koji su tokom trajanja zimske sezone u neprekidnoj koordinaciji sa putarima JKP-a. Učesnicima u saobraćaju ostaje da poštuju odredbe Zakona o bezbednosti u saobraćaju i ponašaju se u skladu sa uslovima na putevima.