Svečano otvoren Filmski festival u Ravnom Selu

Filmom“Ne igraj na Engleze”- Slobodana Pešića i koncertom filmske muzike sinoć je otvoren u Ravnom Selu Peti Filmski festival.

Filmskoj projekciji tokom jučerašnjeg popodneva prethodila je konferencija za medije na kojoj se Lazar Ristovski osnivač festivala obratio novinarima. Rekao je da je ponosan na ovaj već može se reći mali i važan jubilej od pet godina postojanja Festivala. Podsećajući kako je nastao i kako je krenula gradnja seoskog Doma kulture koji je izgoreo u požaru. „Lično mi je važno da se dom kulture što pre stavi pod krov, a festival je počeo kao prateća manifestacija koja je u ovom kratkom roku okupila veliki broj filmskih umetnika iz celog sveta i namera nam je da on raste povećavajući svoje programe“.

Tokom večernjih sati pre projekcije filma „Ne igraj na Engleze“, zvanično je otvorio Međunarodni Filmski festival u Ravnom Selu, Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, koji je istako da je očigledno da je ideja Lazara Ristovskog o gradnji doma, rodonačelnika ovog Filmskog festivala, bila inicijalna jer se proširila Vojvodinom, s obzirom da se u pokarjini trenutno grade ili renoviraju domovi kulture u Srbobranu, Lovćencu i još nekim mestima. Publici se obratio i Lazar Ristovski i izrazio zadovoljstvo što će sledeće godine Dom kulture koji je pre pet godina izgoreo, biti pod krovom. Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas, između stalog rekao je da opština Vrbas od samog osnivanja snažno stoji uz Film Festival, uz Ravno Selo i Ravnoselce. Uz podršku Pokrajinske vlade i razumevanje predsednika Igora Mirovića, investiraju se značajna sredstva u razvoj samog sela, kao i u izgradnju Doma kulture. Za same Ravnoselce Film Festival je mnogo više od kulturne manifestacije, istakao je u ime svih meštana Vuk Jeftović, sekretar Mesne zajednice.

U koncertu filmske muzike učestvovali su Dušan Svilar, Dušica Novaković, Mirjana Nedeljković, Sanja Кerkez, Vanja Milačić, Teodora Tomašev, Luka Maraš, uz specijalnu gošću Beti Đorđević i u pratnji Zrenjaninske filharmonije, pod dirigentskim vođstvom Mikice Jevtića.