Sekretar Basta posetio CFK – Pokrajina investirala 11,5 miliona u novi parket

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta posetio je Centar za fizičku kulturu „Drago Jovović“ i uverio se na koji način je realizovan projekat zamene podloge u velikoj sportskoj hali. Za ove radove upravo je kroz konkurs sekretarijata koji Basta vodi, obezbeđeno 11,5 miliona dinara.

Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu dočekali su Predrag Rojević, predsednik Opštine Vrbas, Tijana Aleksić, zamenica predsednika, Sanja Žigić, predsednica Skupštine opštine, Maja Milinić, pomoćnica predsednika opštine, Srđan Stanić, Ivor Lukin i Nikola Gašović, članovi Opštinskog veća, te Miljana Štulić, direktorka ustanove.

„Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznao je potrebe opštine Vrbas i na našem konkursu za sportsku infrastrukturu opredelili smo 11,48 miliona dinara za kompletnu zamenu parketa u ovoj sali u vrbaskom Centru za fizičku kulturu. Radovi su završeni veoma brzo i sada su obezbeđeni dobri uslovi za naše sportiste i za njihov trenažni proces“, rekao je Basta. On je dodao da je sa opštinskim rukovodstvom razgovarao o daljem investiranju u sportsku infrastrukturu u Vrbasu. „Opština Vrbas je u prethodnom periodu bila veoma agilna i ponudila je dobre projekte. Mi smo to prepoznali, i u narednom periodu ćemo nastaviti zajedničkim snagama da ulažemo u sport“, naveo je resorni sekretar.

Predsednik Opštine Vrbas Predrag Rojević kazao je da je velika dvorana u Centru „Drago Jovović“ najznačajniji sportski objekat na teritoriji te opštine. „Na ovom parketu su ponikli najveći asovi srpskog, evropskog i svetskog sporta“, rekao je Rojević dodajući da je zamena parketa bila neophodna. On je zahvalio Pokrajinskoj vladi i resornom sekretarijatu na pomoći da se se ovaj projekat realizuje. Rojević je istakao da je Vrbas grad sporta, te da svake godine opravdava taj epitet. On je naglasio da je ove godine iz opštinskog budžeta izdvojeno 45 miliona dinara za finansiranje rada 34 sportska kluba, što je najveći iznos do sada opredeljen za ovu namenu.

U velikoj sali CFK potpuno je zamenjeno 1.200 kvadratnih metara parketa. Nova podloga pripada novoj generaciji i uspešno je testirana za najveća sportska takmičenja.