Deca iz opštine Leposavić gosti opštine Vrbas

Pedeset učenika osnovnih škola iz Leposavića i okolnih sela, Leška, Kamenice i Sočanice, borave ovih dana u poseti Vrbasu. Njihov dolazak rezultat je dugogodišnje intenzivne saradnje opština Vrbas i Leposavić, koja se osnažuje u svakom novom kontaktu. Povodom posete prijem za decu i osobe koje se brinu o njima, organizovali su Predrag Rojević, predsednik Opštine Vrbas, Sanja Žigić, predsednica Skupštine opštine, i Tijana Aleksić, zamenica predsednika Opštine Vrbas.

„Opština Vrbas nastoji da bude uključena u aktivnosti koje sprovodi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, a to je očuvanje kulture i tradicije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Nedavno smo bili domaćini srpske dece iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a danas smo ugostili našu decu iz severne srpske pokrajine, Kosova i Metohije, iz Leposavića, Leška, Sočanice i Kamenice, zbog čega izražavam veliko zadovoljstvo – za nas je ovo divna prilika da ih ugostimo. I u narednom periodu sprovodićemo ovakve i slične aktivnosti; ova deca su oličenje hrabrosti, dobrote i privrženosti, odrastaju u specifičnim i osetljivim uslovima i nastavićemo da ih podržavamo. Srce je tamo gde je dom, a naše srce je zajedno sa njima – na Kosovu i Metohiju“, rekao je prilikom prijema Predrag Rojević, predsednik Opštine Vrbas.

Za goste iz opštine Leposavić pripremljen je višednevni program – oni će se zabavljati na bazenima Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ i uživati u bioskopskim projekcijama, posetiće Gradski muzej, pravoslavnu crkvu i druge ustanove, a zatim sledi poseta Novom Sadu i upoznavanje sa ovim gradom, kao i prijem u Pokrajinskoj vladi.