„Multiartu“ donacija od osnovaca iz Bačkog Dobrog Polja

Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Bačkog Dobrog Polja organizovali su u okviru Dečje nedelje akciju podrške za drugare iz Udruženja „Multiart“. U pitanju je bilo sakupljanje konzerviranih namirnica, gotovih supa, pirinča, testenine i ostalih prehrambenih proizvoda koje mogu da stoje i bezbedno se prenose.

„Od srca se zahvaljujemo učenicima i prosvetnim radnicima Osnovne škole u Bačkom Dobrom Polju. Posebno se zahvaljujemo direktoru škole Nebojši Sekuliću koji je redak entuzijasta u našoj sredini. Pored podrške deci u ‘Multiartu’, veoma smo zadovoljni odnosom koji imaju zdravorazvojna deca u osnovnim školama opštine Vrbas prema deci sa teškoćama. U jednoj komplikovanoj sredini gde su se dešavale neprijatne situacije, danas imamo potpuno drugačiji odnos. Ovakve akcije približavaju problematiku kojom se bavimo, decu uče empatiji i deljenju i ponosni smo na sve što smo postigli zajedno sa prosvetnim radnicima u opštini Vrbas. Ipak, danas nam nedostaju lični pratioci i to je nasušna potreba koju opština Vrbas pod hitno mora rešiti. Sa velikim ponosom ističemo da su veliku želju za saradnjom sa našim Udruženjem pokazali i studenti FIM fakulteta iz Vrbasa. Oni su sa svojom asisentkinjom u nastavi više puta posećivali naše udruženje i trenutno dogovaramo zajedničke aktivnosti“, rekao je Boris Bijelović, predsednik Udruženja „Multiart“. 

„Multiart“ ove namirnice koristi za putovanja i ishranu tokom terapeutskih boravaka na planinama za decu sa teškoćama u razvoju.