Veče posvećeno sportistima opštine Vrbas, njihovom radu i rezultatima

Prvo veče posvećeno sportistima njihovom radu i rezultatima održano je sinoć u svečanoj sali “Barok”. Na svečanosti su dodeljene plakete izuzetnim sportskim kolektivima: Streljačkom klubu „Vrbas“, Кlubu borilačkih sportova „Vrbas“, Rukometnom klubu „Vrbas“, OFК „Vrbas“, Streljačkom klubu „Univerzal M“, Ženskom košarkaškom klubu „Vrbas“, Bokserskom klubu „Čarnok“, Кlubu malog fudbala „Leteći Holanđani“. Zbog izuzetnog doprinosa zajednici dodeljene su zahvalnice Centru za fizičku kulturu, Policijskoj stanici Vrbas, Domu zdravlja “Veljko Vlahović” i Draganu Rabinčuku (Svečana sala „Barok“) koji je bio sponzor ove večeri. Na svečanosti su se okupili predstavnici sportskih klubova, sportski radnici, gosti iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Pokrajinskog zavoda za sport, predtavnici brojnih ustanova i ogranizacija. Organizatori skupa su opština Vrbas i Savez sportova opštine. Prisustvovao je i pokrajiinski sekreatar za sport, Dane Basta. 

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde sa vama i što mogu da vas pozdravim ispred sekretarijata za sport i omladinu i u svoje lično ime da vam čestitam na organizaciji ove prve sportske večeri. Ovo je lep način da se odužite vašim sportistima, mladim ljudima koji su najbolji ambasadori vaše opštine. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će u narednom periodu pratiti vaše dobre projekte i sigurno ćemo biti dobri partneri i zajedničkim snagama ulagati u sport, u sportsku infrastrukturu i tako pomagati mladim ljudima da imaju sve za trenažni proces koji im je dobar. Sportisti, vama želim puno sreće u daljem radu, od vas očekujem najbolje rezultate“, rekao je Basta.

Prisutne su pozdravili i generalni sekretar Savaeza sportova opštine Vrbas, Bojan Antonić, kao i predsednik opštine Vrbas, Predrag Rojević. Rojević je istakao da je Vrbas više od 70 godina bio poznat kao grad industrije, grad jake privrede i grad snažno razvijenog i uspešnog sporta, sport je to još uvek i biće i u budućnosti.

„Ove godine smo u budžetu za sport izdvojili 197,2 miliona dinara. Sledeće godine izdvojićemo još više. Lokalna samouprava ima najveću odgovornost. Mi smatramo da je važno obezbediti uslove za trening budućim šampionima, ali je od posebne važnosti zdravo odrastanje školske omladine i stvaranje zdravih životnih navika u svim uzrasnim kategorijama. Lokalna samouprava je u prošloj godini izdvojila rekordnih 45 miliona dinara za sufinansiranje i podršku sportu i sportskim klubovima”, istakao je Rojević.