Najboljim studentima iz opštine Vrbas po 20.000 dinara

Najboljim studentima iz opštine Vrbas predsednik opštine Predrag Rojević uručio je danas po 20.000 dinara. Novogodišnji poklon iz opštinskog budžeta dobilo je 56 studenata s prosekom ocena iznad 9,00. Predsedik opštine Predrag Rojević istakao je prilikom dodele novčanih čestitki da opština Vrbas ulaže napore da obezbedi pomoć najboljim đacima i studentima i olakša njihovo školovanje. On je naglasio da je za lokalnu samoupravu izuzetno važno da nagradi najbolje studente i učenike i pomogne im da pokriju makar deo troškova svog školovanja.

„Vrbas se ponosi svojim najboljim studentima. Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo organizovali prijem za vas i što mogu da vam uručim novčani poklon, koji ste zaslužili svojim trudom, talentom, marljivošću i svojom izvrsnošću. Prosek vaših ocena jasno i nedvosmisleno govori o vašim kvalitetima. O vašim visoko postavljenim ciljevima. I zato se opština ponosi vama. Zato smo doneli odluku da svakom od vas iz budžeta opštine uručimo po 20.000 dinara. To je najmanje što smo mogli da uradimo za vas. Na ovaj način mi podržavamo vaš talenat, predanost, marljivost i izuzetnost. To je skroman novogodišnji poklon, ali verujem da će vam taj novac pomoći da se još više usredsredite na učenje i savladavanje gradiva, kako biste nastavili svoj briljantni obrazovni put. Kao predsednik opštine voleo bih da sledeće godine bude još više odličnih studenata koje možemo da nagradimo na ovaj način“, rekao je Rojević.

On je prilikom razgovora sa studentima podsetio da opština Vrbas tokom cele godine sistemski podržava decu i mlade. „Pored stipendija, najboljim studentima i đacima subvencionišemo prevoz, a obezbeđujemo sredstva za nabavku udžbenika i užine u osnovnom obrazovanju. Našu posvećenost unapređenju obrazovanja potvrđuje činjenica da je ove godine naš budžet za obrazovanje iznosio 425,6, a sledeće godine celih 527,6 miliona dinara“, zaključio je Rojević.

Novogodišnju novčanu poklon čestitku dobili su studenti: Teodora Mažić, Matija Vidović, Sara Golubović, Ivana Golubović, Nedeljka Mijanović, Ljubomir Kontra, Milica Stožinić, Aleksandra Vranac, Isidora Simikić, Branko Pavlović, Teodora Živković, Ljiljana Ivan, Anja Anastasija Vlahović, Nađa Vujin, Minja Babić, Aleksandra Zvicer, Nikolina Gajić, Nataša Ruskaji, Isidora Mišović, Nada Vig, Mina Vujadinović, Anita Balango, Strahinja Škorić, Natalija Ristić, Milica Vasić, Nevena Malinović, Marko Bojović, Zorana Nikić, Katarina Hornjak, Katarina Tomašević, Nikolina Vuković, Ksenija Šmit, Jovana Lalović, Dora Abrahamski, Mina Osmajić, Mihaela Osmajić, Marko Buila, Danica Šarunac, Anja Aleksić, Petar Adamov, Dušan Adamov, Nina Bogdanović, Nina Bjelaković, Danica Dojčinov, Neda Basarić, Marija Cvetićanin, Simonida Lončar, Vukašin Čađenović, Dunja Karanović, Marina Todić, Nađa Kanjuh, Maša Drakulić, Leopoldina Đanić, Jelena Stanić, Kristina Hornjak i Željka Nedić.