Vrbaška trka uspešno održana po treći put

Organizatori III Vrbaške trke, Vrbaški atletski klub i opština Vrbas uspešno su održali još jednu, treću po redu, Vrbašku trku. Atletičari i građani rekreativci trčali su na deset, pet i jedan kilometar. Trka na najdužoj deonici ujedno je i Prvenstvo Srbije na 10 km na putu. 

„Imali smo čak 170 učesnika u trkama na pet i deset kilometara, a među njima i 55 elitnih atletičara, što je veliki uspeh za naš grad i sportsku manifestaciju koja se organizuje tek po treći put. Nadam se da smo uspeli da opravdamo očekivanja učesnika i da su svi oni iz Vrbasa otišli zadovoljni. Dobili smo priliku da organizujemo i državno prvenstvo na 10 kilometara na putu, što je za nas velika čast, i nadam se da ćemo nastaviti sa istom energijom i narednih godina“ rekla je Samanta Tot, direktorka Vrbaške trke.

Srđan Stanić, član Opštinskog veća zadužen za sport, istakao je da je lokalna samouprava pružila punu podršku organizaciji trka, prepoznajući njihovu važnost za dalju promociju Vrbasa među sportistima.

„Vrbaška trka je još jedna uspešna manifestacija koja podiže ugled grada i potvrđuje da umemo da budemo dobri organizatori i domaćini najvećih takmičenja. Imali smo atletičare iz cele Srbije, trčalo se glavnim gradskim ulicama što nas izdvaja u odnosu na mnoge druge gradove, a odličan odziv bio je i među našim mladim ljudima. Nema vremena za odmor, čeka nas međunarodni VII Kup nacija u boksu za juniore, još veće, višednevno takmičenje boksera i bokserki iz celog sveta, i stalo nam je da i ovoga puta pošaljemo u svet lepu sliku našeg grada“, rekao je Stanić.

Trka u Vrbasu odredila je nove šampione Srbije u disciplini 10 kilometara na putu. To su Đuro Borbelj iz Atletskog kluba Apatin u muškoj, i Nora Trklja Boca iz Atletskog kluba Crvena zvezda iz Beograda.