Popularizacija matematike – Održan kviz Quizomath u SSŠ „4. juli“

“Duži niz godina u više gradova naše zemlje obeležavaju se manifestacije posvećene matematici. Ističući značaj matematike i njenu ulogu u svakodnevnom životu. Stručno veće matematike, koje čine nastavnici Stana Nikolić, Jelena Orbović, Kristina Beretić, Dijana Žugić i Saša Mitrović, odlučilo je da kvizom QUIZOMATH da svoj doprinos popularizaciji matematike među učenicima naše opštine.

Međunarodni dan matematike obeležen je 14. marta kvizom za učenike SSŠ „4. juli”. Za učenike osnovnih škola kviz je organizovan 17. maja. Učešće su uzele škole „20. oktobar” , „SvetozarMiletić” i „Bratstvo jedninstvo”, učenici uz nastavnike Ivu Кričković, Jelenu Škundrić i Branka Radanovića. Učenici takmičari su rešavali zanimljive matematičke probleme. Nakon toga, usledila je igraTangram. Tangram je drevna kineska igra koja se sastoji od sedam delova (tanova). Reč tangram na kineskom jeziku znači sedam pločica mudrosti. Zadatak takmičara bio je da sklope različite geometrijske figure, različitih dimenzija koristeći tri, pet ili svih sedam tanova. Da atmosfera bude prijatna postarali su se domaćini, učenici SSŠ „4. juli“.

Najuspešniji takmičari su nagrađeni prikladnim poklonima. Zahvaljujemo se svim kolegama i učenicima koji su se odazvali na naš poziv i tako nam omogućili ovo izuzetno lepo i nezaboravno druženje. Nadamo se da će ovakav način popularizacije nastave matematike prerasti u tradiciju i daćemo u narednom period biti domaćini sličnih manifestacija”, saopštilo je Stručno veće matematike.