Ukupno 13,7 miliona dinara za rekonstrukciju dva školska krova

Pokrajinska vlada odobrila je 13,7 miliona dinara opštini Vrbas za rekonstrukciju krova na dve osnovne škole, „20. oktobar” i „Petar Petrović Njegoš”. Ugovori o dodeli sredstava  poptisani su danas u zgradi Pokrajinske vlade. Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević kaže da je reč o značajnoj novčanoj podršci, koja će omogućiti nastavak unapređenja uslova za obrazovanje dece u opštini Vrbas.

„Sređujemo još dve škole. Za sanaciju krova OŠ „20. oktobar” obezbeđeno je 12, a za sanaciju krova OŠ „Petar Petrović Njegoš 1,7 miliona dinara. Danas su potpisani ugovori o dodeli sredstava. Takođe, uz podršku Pokrajinske vlade  u OŠ ”P. P. Njegoš“ već se izvode radovi na ugradnji novog parketa u fiskulturnoj sali, vredni 4,6 miliona dinara. U julu nam je odobreno i 48,6 miliona dinara za radove na obnovi i opremanju ambulante u Savinom Selu. Izuzetno cenimo podršku Pokrajinske vlada i njenog predsednika Igora Mirovića koju pružaju razvoju i unapređenju naše opštine“, rekao je Rojević.

On ističe i da je opština Vrbas 21. jula, iz pomoć Vlade Srbije, dobila 1,1 milona evra za unapređenje saobraćajne infrastrukture u okviru Programa razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalne samouprave (LIID).

„Imamo izuzetnu saradnju sa Vladom Srbije. Pored više od 130 miliona iz Programa LIID, dobili smo 3,5 miliona dinara od Ministarstva energetike za nastavak unapređenja energetske efikasnosti kuća i stanova. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj obezbedilo je 600 hiljada dinara za postavljanje 55 tabli sa QR kodovima na teritoriji opštine, koje će doprineti unapređenju turizma i prezentacije kulturno-istorijskog nasleđa. Uz to, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu izdvojilo je 7,3 miliona dinara za otvaranje jedinstvenog upravnog mesta, koje će građanima pomoći da brže i lakše ostvare svoja prava“, ističe Rojević.