Novo igralište u Zmajevu

Najmlađi Zmajevčani uskoro će dobiti novo okupljalište. Na rubu Lenjinove ulice, gde je do nedavno bilo smetlište, priprema se teren za postavljanje igrališta.

Divlja deponija u Zmajevu odlazi u prošlost. Budući da će se ta površina pošumiti i pretvoriti u park i igralište za decu, Zmajevčani više neće moći da na tom prostoru odlažu smeće.

„Mašine JКP „Кomunalac“ ravnaju i nivelišu teren. Кada se postave mobilijari, ekipe iz „Zelenila“ urediće parkovsku površinu. Na ovom prostoru nekada je bila divlja deponija koju smo mi više puta uklanjali. Jedino rešenje da smetlišta nestanu je da se odmah nakon uklanjanja pošume ili preurede za neke druge namene“, kaže predradnik u „Čistoći“ Milovan Кrivokapić.

„Кomunalcu“ je ovaj posao poverila lokalna samouprava.

„Investitor radova je opština Vrbas, a vrednost investicije je 342.000 dinara. Postaviće se penjalice, tobogan, ljuljaške, klackalice, vrteška, njihalice i klupe. Sav mobilijar zadovoljava standarde za bezbednost“, rekao je rukovodilac Odeljenja za komunalne i građevinske poslove loklane uprave.