Plivački klub „Vrbas“ uspešan na Kupu u Zrenjaninu

Od 3.  do 6. novembra na Gradskom bazenu u Zrenjaninu, održan je plivački miting XXIV Velika nagrada Srbije – „Kup Zrenjanin 2016“, u zajedničkoj organizaciji Plivačkog kluba „Proleter“ iz Zrenjanina i Plivačkog saveza Srbije.
Na mitingu je učestvovalo, do sada, rekordnih 520 takmičara iz 57 klubova iz 11 zemalja. Na takmičenju, koje je po kvalitetu i programu najkvalitetnije u regionu, nastupili su mnogi reprezentativci Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Makedonije i Turske.  Plivački klub „Vrbas“ predstavljali su Dušan Dragojević, Vukašin Radojičić i Nikola Ratkov i svi su isplivali svoja najbolja vremena, dok je najuspešniji bio Nikola Ratkov (1999. god.), koji je plivao u seniorskoj  konkurencij i osvojio je 2 bronzane medalje i to u disciplinama 400 i 1500 metara kraul stilom.
Koliko je ovo veliki uspeh govori podatak da su ispred Nikole u disciplini 400 metara kraul bili Stefan Šorak (1992. god.), naš reprezentativac, učesnih brojnih svetskih i evropskih prvenstava, kao i Bau Martina (1994. god.) reprezentativac Slovenije, učesnik OI u Riju. Nikola je na cilj stigao ispred našeg poznatog reprezentativca, Ivana Lenđera (1990. god.). U disciplini 1500 metara kraul, ispred Nikole bili su Bau Martin i Tamaš Farkaš (1995. god.) takođe, reprezentativac Srbije, učesnik brojnih evropskih i svetskih prvenstava.