Godišnja Skupština Udruženja Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Durmitor“ u B. D. Polju

„U subotu 03.12.2016 godine u Bačkom Dobrom Polju Udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Durmitor“ organizovalo je redovnu godišnju Skupštinu.

Skupštini je prisustvovao Generalni konzul Crne Gore u republici Srbiji gospodin Dragan Кankaraš, Predćednik Opštine Vrbas gospodin Milan Glušac, predćednica Nacionalnog Savjeta Crnogoraca u Srbiji Gordana Doknić, gosti iz Udruženja Crnogoraca iz Vrbasa, Кule, Novog Sada, Beograda, Lovćenca, Savinog Sela i Crvenke, kao i članovi Udruženja Crnogoraca Durmitor.

Radni dio Skupštine je uspješno obavljen u prostorijama osnovne škole u Bačkom Dobrom Polju.

Skupština je otvorena u 17 časova intoniranjem himni Republika Srbije i Crne Gore, nakon čega je izglasano radno tijelo Skupštine u sastavu- Đorđe Vuković, predćednik Skupštine i članovi radnog tijela- Budimir Bajagić i Vladimir Кaljević. Za zapisničara je izabrana Nataša Кaradžić, a kao ovjerivači Zapisnika proglašeni su Pavle Jovović i Miroljub Sekulović.

Nakon usvajanja Dnevnog reda, predćednik Udruženja Crnogoraca i prijatelja Crne Gore Durmitor Nikola Tripković je podneo Izvještaj o radu Udruženja tokom 2016 godine.

Potom je Budimir Bajagić pročitao Izvještaj Nadzornog odbora, finansisjki Izvještaj. Skupština je bez rasprave usvojila finansijski Izvještaj.

Nikola Tripković je izneo Plan rada Udruženja za 2017 godinu, a pošto nije bilo pitanja od strane članova Udruženja, Skupština je okončana u 18 časova, nakon čega su gosti i članovi prešli u restoran Durmitor i uz prigodan program i skromnu trpezu, nastavili razgovor i druženje“, navedeno je u saopštenju Udruženja „Durmitor“.