Uspešan sportski vikend za vrbaske plivače, fudbalere i košarkašice

Protekli vikend bio je veoma bogat sportskim sadržajima, a domaći sportisti bili su uspešni kako na svom terenu, tako i u gostima.

Na plivalištu u Novom Sadu 3. i 4. decembra, održano je Otvoreno prvenstvo Srbije za juniore i seniore, gde je nastupilo 450 plivača. Plivački klub „Vrbas“, predstavili su Nikola Ratkov i Vukašin Radojičić. Ratkov je osvojio 3 zlatne i jednu srebrnu medalju. Ovaj plivač osvojio je 1. mesto u disciplini 1500 metara kraul u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji i 1. mesto u disciplini 400 metara kraul u juniorskoj, kao i srebro u seniorskoj konkurenciji, a proglašen je za najboljeg juniora u Srbiji.

Nikola Ratkov najbolji junior u Srbiji
Nikola Ratkov najbolji junior u Srbiji

U petak je u Vrbasu igrana i utakmica 11. kola Prve futsal lige Srbije između KMF „Leteći Holanđanin“ iz Vrbasa i KMF „Metalac Kolorado“ iz Gornjeg Milanovca. Završena je rezultatom 6:1 za Vrbašane, a rezultat ne poluvremenu bio je 2:1. Strelci su za domaću ekpu bili Bodonji, zatim Samardžić, a Pokrajac i Arvaji po dva puta su zatresli protivničku mrežu. Sledi im meč sa „Ekonomcem“ iz Kragujevca.

Ne manje važan bio je i meč u kom su košarkašice Vrbasa, u utakmici 9. kola Prve ženske košarkaške lige Srbije, savladale na domaćem parketu ekipu „Spartaka“ iz Subotice, rezultatom, 74:60. U sledećem kolu, popularne „Štrudlice“ gostuju u Beogradu, ekipi ŽKK „Partizan“.