Najboljim sportistima u 2016. godini u opštini Vrbas dodeljene nagrade

Najboljim sportistima, trenerima, i sportskim klubovima koji su ostvarili veliki uspeh u 2016. godini, danas je predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac uručio plakete i novčane nagrade. Dodeljeno je ukupno osam plaketa, najbolji sportisti dobili su ček od 20.000 dinara, dok su klubovi dobili po 30.000 dinara.

Najbolja sportistikinja u 2016. godini je Nataša Mijatović. Ona je kapiten ŽKK “Vrbas Medela”, najbolja igračica Kupa, dobitnica mnogobrojnih priznanja. Prošle sezone izabrana za prvu petorku lige, proglašena je za najbolju košarkašicu Vojvodine.

U muškoj konkurenciji osmi put za najboljeg sportistu godine opštine Vrbas, proglašen je Ljubo Jalovi, kik-bokser. Iza sebe do sada ima 101 borbu, od kojih je u svoju korist rešio 83. Osvajač je mnogo medalja i titula. Višestruki je juniorski i seniorski prvak države, osvajač međunarodnih kupova, prvak Balkana, vice šampion Sveta.

Nagradu za najbolju mladu sportistkinju dobila je Divna Božičić iz Plivačkog kluba “Vrbas”, koja se takmiči u kategoriji pionira. Na zimskom prvenstvu Srbije za pionire, prošle godine postala je prvak Srbije u disciplini 100m prsno, vice šampionka u disciplini 200m mešovito, i treće mesto u disciplini 100m delfin. Na letnjem prvenstvu je takođe postala prvak Srbije u disciplini 50m prsno, i vice šampion u disciplini 100m prsno.

Najbolji mladi sportista je Luka Eraković iz Plivačkog kluba “Delfin”. Pored mnogobrojnih odličja tokom 2016. godine, Luka je postao reprezentativac Srbije. On je dvostruki prvak Srbije, petostruki vice šampion, pet puta bronzani, šestostruki prvak Vojvodine i dvostuki vice šampion.

Najbolji sportski trener je Dušan Kilibarda, iz Kluba borilačkih sportova “Vrbas” koji je osnovao 2004. godine, i skoro deceniju i po ostvaruje vrhunske rezultate. Dušan je član stručnog štaba juniorske i seniorske reprezentacije Srbije od 2007. godine, dobitnik je priznanja – najbolji trener u Vojvodini, dobitnik priznanja Sportskog saveta Srbije kao zaslužni trener reprezentacije, član borda direktora Balkanske federacije.

Najbolji ženski kolektiv u 2016. godini je Ženski košarkaški klub “Vrbas-Medela”, koji je tokom prošle godine igrao finale Kupa Srbije za žene. Osim toga ove devojke su igrale polufinale plej-ofa prvenstva. ŽKK “Vrbas Medela” ima i  priznanje za najuspešniji ženski kovarkaški klub u AP Vojvodini.

Priznanje za najbolji muški kolektiv u 2016. godini pripalo je Klubu malog fudbala “Leteći Holanđanin”. U takmičenju II futsal lige Srbije, tokom 2016. godine, nakon 17 pobeda zauzeo je prvo mesto.

Specijalno priznanje dobio je sportista Vlado Milović koji, iako slabog vida, iza sebe ima mnogo medalja i priznanja osvojenih na raznim sportskim takmičenjima. Između ostalog na 16. Evropskom prvenstvu za slepa i slabovida lica u kuglanju bio je prvak Evrope u pojedinačnoj konkurenciji i vice šampion Evrope u kombinaciji.

Uspešnim sportistima priznanja su uručili Milan Glušac, predsednik opštine i Jovan Kovačaević, član Opštinskog veća.

“Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim u ime lokalne samouprave, vi ste najbolji ambasadori naše opštine. Vrbas nosi epitet grada sporta, a lokalna samouprava pokušava da podrži sportiste koliko može. Vama rezultate niko nije poklonio već ste ih sami zaslužili, stoga zahvalnost dugujemo prvo vama, a onda trenerima i vašim porodicama. U narednom periodu pokušaćemo da vas još više podržimo, a nadam ste da ste u prethodnom periodu prepoznali našu dobru volju i ambiciju da pomognemo sportistima. Mislim da sportske klubove i sportiste treba podržati u svim segmentima”, rekao je Glušac prilikom uručenja priznnja.

Kovačević je sportiste pozdravio istakavši da je ponosan na njihove rezultate. “Za ove nagrade uvek je bilo merilo rezultat, tako da smo i ove godine nagradili najuspešnije. Rezultati su odlični, ponosan sam na vrbaske sportiste. Drago mi je što vidim već poznate sportiste koji su i ranije dobijali nagradu opštine, ali i što vidim nova lica i mlade pred kojima je sigurno blistava sportska karijera”, rekao je Kovačević.