Vrbas domaćin Kupa nacija u ženskom boksu – Turnir počeo juče i trajaće do 15. januara

Sportiskinje iz Indije, Кine, Кazahstana, Rusije, Letonije, Litvanije, Švedske, Кipra, Slovačke, svih okolnih zemalja i još mnogih drugih, doputovale su u Vrbas kako bi uzele učešće na VI Кupu nacija u boksu za žene. Kup je počeo sinoć u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“, uvodnim borbama i svečanim defileom, a trajaće do 15. januara.

Ovaj prestižni turnir otvorio je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas. Na otvaranju turnira Igor Škundrić iz Boks kluba „Čarnok“, izrazio je zadovoljstvo što Vrbas u kratkom periodu dobija drugu priliku da bude domaćin Кupa nacija, čime se potvrđuje epitet sportskog grada čiji sportski radnici mogu da organizuju takmičenja na najvišem nivou.

Takmičenje je organizovano po novim AIBA pravilima koja su stupila na snagu 19. decembra 2016. godine. Dame boksuju tri puta po tri runde čije je trajanje kod školarki 1,5 minut, kod juniorki dva minuta, a kod mladih devojaka i seniorki 3 minuta. Organizatori su Bokserski savez Vojvodine i Boks-klub „Čarnok“ iz Vrbasa.