Kratak predah za vrbaske putare – U subotu novi nanosi snega

Dnevne temperature će u Vrbasu i okolini tokom četvrtka, petka i subote biti u plusu, ali će se jutarnje i dalje kretati oko -4 stepena. U subotu se ponovo očekuje jak sneg. Novo zahlađenje, sa jutarnjom temperaturom od oko -11, meteorolozi predviđaju za nedelju, a sneg će opet stvarati probleme putarima tokom ponedeljka i utorka.

Intervencijom vrbaskih putara, trenutno su svi putevi u opštini prohodni. Zimska služba JKP „Komunalac“, osim lokalnih puteva, održava i deo deonica „Bačka puta“. Primetno je da su putni pravci u našoj opštini bili itekako prohodniji u odnosu na pravce u susednim opštinama.  Radnici i mehanizacija ovog preduzeća su u periodu od utorka uveče do srede popodne, u kontinuitetu 18 časova uklanjali snežni pokrivač sa saobraćajnica.

„Intervencija na terenu je počela posipanjem soli. Bacili smo 40 tona soli. Posipali smo po lokalnim putevima u Vrbasu, a za „Bačka put“ posipali smo regionalni put Bačko Dobro Polje – Zmajevo do nadvožnjaka prema Sirigu, ali sneg je nastavio da pada i pao preko soli. Od 3 časa posle ponoći morali smo da upotrebimo i daske za čišćenje snega. Radili smo neprestano i do 10 sati smo 5-6 puta u krug čistili sve deonice na lokalu i za „Bačka put“, rekao je Milovan Кrivokapić, šef zimske službe.

Intervenisalo se i na putnom pravcu Vrbas-Feketić, Vrbas-Кucura-Savino Selo, Despotovo-Ravno Selo-Кulpin i Ravno Selo-Zmajevo. Čišćeni su i lokalni putevi izvan grada: Кosančić-Savino Selo, Кucura-Zmajevo i Ravno Selo-Кulpin. Samo ponegde na putevima III prioriteta ima zaostalog snega.

Iz Policijske stanice Vrbas i Zimske službe apeluju na vozače da brzinu vožnje prilagode uslovima puta, da se pridržavaju saobraćajnih propisa i poštuju saobraćajnu signalizaciju. Treba uzeti u obzir da će i narednih dana sneg provejavati.