Hor „Bački pevači“ obeležio tri godine od osnivanja

Vrbaski Hor „Bački pevači“ sinoć je obeležio jubilej tri godine od osnivanja i tu priliku iskoristio da u Udruženje „Muzika na kub“, u čijem okviru je i Hor, okupi sve muzičare  Vrbasa i okruženja koji se bave muzikom amaterski i profesionalno. Tako da je sinoć uručeno 80 članskih karata „Udruženja na kub“ u kojem je uključeno preko desetak muzičkih bendova sa teritorije Vrbasa.

Jelena Aleksić dirgentica Hora Bačkih pevača, sinoć je uručila plaketu u znak pažnje za uspešnu saradnju Olenki Papuga poslanici, koja je omogućila nedavno nastup ovom Horu u republičkom Parlamentu Srbije, zatim osnovnoj Školi „P.P.Njegoš“, koja je  obezeđivala vrlo često prostor za vežbanje ovom Horu, kao i vrbaskom bendu „Blow“, zato što ih je vrlo često pratio na manifestacijama, ali pomogao u opremanju Kluba Hora Bačkih pevača.

Na svečanosti koja je upriličena u Gimanziji „Žarko Zrenjanin“, uručene su i povelje najboljim pevačima Hora. Povelju za najbolji sopran dobila je Branka Krneta, za najbolji alt Milica Veselinović, a za najbolji tenor drugi put za redom povelju je dobio Tomo Vučetić, dok je za najboljeg basa i pevača proglašen Kosman Knežević.

Oni koji su naravno bili i najinteresantniji publici jesu članovi Hora malih Bačkih pevača, koji su pokazali šta su usvojili od muzičkog znanja u poslednjih godinu dana i nisu izneverili publiku, i oni su dobili diplome za učešće na svim kulturno -muzičkim manifestacijama i istovremeno su  dobili i članske karte Udruženja „Muzika na kub“. Za ljubitelje dobre, probrane i rafinisane muzike ovo je bilo nesvakidašnje kulturno veče na kojem su gostovali i članovi muzičkog benda „Canvas“.