Izložba Igora Radovića – „Na liniji ili Kako zagrliti realnost“

Postdekonstruktivizam je naziv izložbe slika, autora akademskog slikara Igora Radovića, koja je sinoć otvorena u Galeriji Kulturnog centra Vrbas. Silvia Jelačić, galeristkinja, najavljujući otvaranje izložbe, rekla je publici da su u prilici da pogledaju nakon 18  godina, drugu izložbu ovog likovnog stvaraoca u Vrbasu.

Milijana Radovanović, akademska slikarka, otvarajući likovnu izložbu naglasila je da umetniku treba publika i da ni apstraktni ritam Radovićevih slika, kroz koje on povlači svoje boje, koje na kraju nagoveštavaju optimizam, nisu žive bez publike.

„Ove slike koje sam radio u prethodnoj i ovoj godini, predstavljaju logičan nastavak onoga što sam radio u prethodne dve decenije, ostajući veran apstraktnom asocijativnom likovnom izrazu“, rekao je autor.

Možda se najbolje ilustruje rad ovog umetnika rečima iz kataloga izložbe koje je napisala Milijana Radovanović, a koje kažu da Igor Radović, po opredeljenu apstraktni slikar u savremenom svetu  je kao vrač u pećini među svojima bežeći u zidove svesti ili sna… naslovljavajući ovaj tekst  koji predstavlja suštinu emocije umetnika, naslovom , koji kaže „Na liniji ili Kako zagrliti realnost“.

Inače, Igor Radović je rođen u Vrbasu, diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, imao je do sada pet samostalnih i veliki broj kolektivnih izložbi. Dobitnik je Specijalne nagrade za slikarstvo na jesenjem Salonu likovnog stvaralaštva u Vrbasu 2013. i dobitnik je nagrade Prolećnog likovnog salona u Vrbasu 2016. godine.