Miljan Vujović, novi predsednik KUD Guslara “Vuk Mandušić“

Narodni guslar Miljan Vujović, aktuelni prvak Vojvodine, izabran je za novog predsednika Кulturno-umetničkog društva guslara „Vuk Mandušić iz Vrbasa na redovnoj izbornoj skupštini. Prema rečima novoizabranog predsednika Vujovića, u narednom periodu zadatak ovog КUD-a biće omasovljenje članova i osnivanje škole gusala. Upravo na skupštini učlanjeno je pedesetak novih članova, među kojima se nalaze i desetak dečaka koji će biti prvi polaznici škole gusala.

„Izbor na mesto prvog čoveka КUD- Vuk Mandušić, velika je čast ali obaveza da u narednom periodu opravdam ukazano poverenje i ostvarim bar deo rezultata koje je КUD ostvario za prvih pet godina postojanja.To će biti veoma teško jer je u ovom kratkom periodu „Vuk Mandušić“ osvajao titule pokrajinskog i državnog prvaka u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Ono na čega će biti stavljen akcenat u narednom periodu jeste omasovljenje članstva i osnivanje škole gusala, na čemu već neko vreme ozbiljno radimo“, kaže Vujović.

Inače, izborna skupština na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, održana je u godini malog jubileja, petogodišnjice od osnivanja, članovi Кulturno-umetničkog društva guslara „Vuk Mandušić“ iz Vrbasa. Članove КUD-a guslara „Vuk Mandušić“, već u subotu očekuje 25. Festival guslara Vojvodine u Novom Sadu, a 11. maja u Bačkom Dobrom Polju, u okviru obeležavanja seoske slave, organizuju tradicionalno guslarsko veče u restoranu „Durmitor“.