Nekadašnji Dan bezbednosti, 13. maj, obeležen u PS Vrbas

U Policijskoj stanici  Vrbas i ove godine upriličen je sastanak i druženje sa penzionisanim licima PS, povodom 13. maja, datuma koji se nekada obeležavao kao Dan bezbednosti. Prisutne je pozdravio Dragoljub Tešanović, komandir PS Vrbas, i zahvalio im se što su prepoznali ideju ovog okupljanja.

“Vaše učešće u samom sistemu bezbednosti nije se završilo sa vašim odlaskom u penziju. Vi i dalje možete da dajete značajan doprinos stanju bezbednosti na području u kojem živimo, a to nam je zajednički cilj”, rekao je Tešanović.

Na samom početku on je pročitao poruku načelnika PS Vrbas Vlada Glođovića, koji je bio službeno odsutan, u kojoj, između ostalog, poručuje: “Želim da nastavimo tradiciju zajedničkog okupljanja, povodom praznika koji ste nekada obeležavali, i na ovaj način želimo da vam ukažemo poštovanje za godine provedene na ovom poslu, da vam kažemo da vas nismo zaboravili”.

Tokom protekle godine bilo je dosta penzionisanih službenika PS koji su davali bezbednosne informacije, na osnovu kojih su rasvetljena krivične dela. Tim povodom uručene su zahvalnice Urošu Jokanoviću i Branku Bjelivuku. Ovoj svečanosti prisustvovao je i predsednik opštine Milan Glušac.

“Drago mi je što su se bivši radnici Policijske stanice okupili u velikom broju. Zadovoljstvo mi je što sam  u ime lokalne samouprave imao priliku da ih pozdravim. To su ljudi koji su godinama održavali bezbednost svih naših sugrađana.  Većina njih je i danas aktivna iako su u penziji, što je izuzetno značajno za sve nas, i zato su važna ovakva okupljanja i druženja“, rekao je Glušac i istakao da lokalna samouprava u skladu sa mogućnostima pomože Policijskoj stanici, i da je sarednja izuzetno dobra.

Glavni inspektor, Miroslav Femić, najavio je da će do sledećeg susreta biti otvorena i spomen soba za sve službenike PS Vrbas koji su preminuli u toku službe.