Otvorena izložba akademske slikarke Izabele Mašić

Izložbu pod nazivom  Infitialis u vrbaskoj Galeriji KC Vrbas otvorila je profesorka Bosiljka Zirojević Lečić koja je svojevremeno i sama učestvovala na Paleti mladih.

„Vrbas treba da bude ponosan na ovakvu tradicionalnu smotru slikarstva mladih koja je ujedno i  šansa za afirmaciju mladih umetnika,“ rekla je Zirojević Lečić sinoć na otvaranju izložbe, dodajući da mlada slikarka Mašić ovom prilikom vrbaskoj publici  nudi serijal umetničkih radova u kojima koristi klasični način kao i digitalni način slikanja, kojima mlada umetnica teži da pronikne u sopstveni prostor  i time se odredi prema svetu  koji nas okružuje.

Mlada umetnica Mašić, rekla je da joj  je nagrada 42. Palete mladih prva nagrada i mnogo joj znači za dalju umetničku karijeru, kao i da  je Infitialis njena prva samostalna izložba. “Naziv izložbe potiče od latinske reči koja u suštini znači negiranje i neprihvatanje problema, a moje slike prikazuju unutrašnju borbu čoveka u tome  da se treba pomeriti i rešavati problem“, kaže umetnica iz Apatina.

Galeristkinja dr Silvia Jelačić je za izložbu rekla de je reč o ozbiljnoj izložbi, slikarski, tehnološki, organizaciono i koncepcijski veoma ozbiljnoj izložbi, a to još više podcrtava i ističe značaj naše likovne manifestacije Palate mladih, kaže Jelačić.

Ljubitelji likovne umetnosti narednih dana imaju  mogućnost da u prostoru vrbaske Galerije pogledaju deset digitalnih radova i devet slika Izabele Mašić koja trenutno završava akademske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.